Bejelentkezés
Regisztráció
Esztergomi Vármúzeum
  • Leírás
  • Elérhetőség

Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma


Magyarország egyik első királyi palotájában több száz éves falak várják a barangolni vágyókat, akik ezt a felbecsülhetetlen történelmi örökséget teljes szépségében szeretnék megcsodálni. Az elmúlt évek nagyszabású rekonstrukciós munkáinak köszönhetően az egykor dúló csatáknak, vagy éppen az idő vasfogának áldozatul esett falak visszatükrözik a hajdani nagyságot.
A Vármúzeum kiállítása egyénileg látogatható, azonban tárlatvezetéseket és diákcsoportoknak múzeumpedagógiát tudunk biztosítani.
Szórakoztató és érdekfeszítő tárlatvezetéseink kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt nyújtanak. Utunk a Vár ciszternás terméből indul, átvezet a csodás Királyi Kápolnán, fel a Fehér Toronyba, ahol Esztergom elképesztő panorámája tárul elénk. Innen lefelé visz az utunk a fürdőbe és a konyhába, ahol valamikor a Vár szolgálói sürögtek-forogtak. A termekben aranyból készült víztartó edény, fűszerpolc, kardok, pallosok, pajzsok, cserépbombák, puskák és még lovagi páncélzat is várja a látványra éhes szemeket.
Múzeumpedagógiai foglalkozásaink keretében a diákok múzeumpedagógusunk vezetőjével bebarangolják az egész Várat, megismerkednek történetével, lehetőségük nyílik magukra ölteni a hajdan élt emberek öltözékeit és kézbe venni fegyvereiket, vagy akár apródképzőn próbálhatják ki magukat a résztvevők.

Nyitvatartási rend:
November 1. - Március 31.: 10:00 - 16:00
Április 1. - Október 31.: 10:00 - 18:00
Hétfő: zárva

Tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások iránt érdeklődni lehet:
+36 70 503 9664

Tárlatvezetések és múzeumpedagógiai foglalkozások iránt érdeklődni lehet:
+36 70 503 9664

kapcsolat@mnmvarmuzeuma.hu

H-2500 Esztergom,
Szent István tér 1.
Tel: +36-33/500-135

varmegom@invitel.hu

www.varmegom.hu


Helyszín: Google Maps
Találatok szűrése
Időpont
Szűrés
  • Produkciók (1)
  • Események (1)
Vásárlás
Belépőjegy
Belépőjegy  
Esztergomi Vármúzeum
Kiállítás

Belépőjegy   Szünetel

Esztergomi Vármúzeum